No. 1 program... :)

Kedves Operabarátok!
Kedves Olvasó!
 
Szeretnélek egy apró ajándékkal meglepni benneteket!

Ez a kis programocska, amely egy iskolai feladatból nőtte ki magát, egy éppen az elkészülésekor meghirdetett programozói pályázaton vett részt, amelyet a NOKIA hirdetett meg.
A pályázat két szintű volt. Első szint az egyetemi megmérettetés. Innen az első három helyezett programja jutott tovább az országos döntőbe. Programom ezen a szinten a III. helyet szerezte meg, hogy aztán a továbbiakban a NOKIA kutatási részlegének szakemberei vegyék szigorú szabályok szerinti vizsgálat alá.
A verseny számomra is meglepő, ám örömteli eredménnyel zárult. Az erős mezőnyben (6 egyetem/főiskola legjobb pályamunkái):

ORZÁGOS I. HELYEZÉS
.: Oklevél :.

(Az erős mezőnyre a bizonyíték, hogy nem egy, hanem két első díjat osztottak ki. A szintén első helyezett csapat tagjai a BME tanulói, velük együtt repülünk októberben Londonba egy szakmai konferenciára.)

Tudom, hogy a mai átlagos mobiltelefonok még nem alkalmasak hosszú szövegek olvasgatására, de mindenki előtt nyilvánvaló, hogy egyre inkább a nagy kijelzőjű, memóriával rendelkező telefonoké a jövő. Egyre több és egyre olcsóbb úgynevezett okostelefonok lepik el a piacot, melyeken már saját operációs rendszer fut és kellően gyorsak ahhoz, hogy könnyedén lehessen nagy méretű, hosszú szövegeket is böngészgetni.
 
Ezentúl, ha megfelelő mobiltelefonnal rendelkezel és van hozzá internetelérésed is, akkor semmi sem gátol meg abban, hogy szinte bárhol és bármikor hozzáférj az oldalon található operaszövegekhez!
 
A program neve: OperaHM
Változata: 1.0 kíséleti változat
Fejlesztőeszköz: Java (J2ME)
Kompatibilitás: MIDP 2.0, CLDC 1.0

A program használhatósáságának eldöntése:
Ha a telefonodra lehet Java alkalmazásokat tölteni, és megfelel a MIDP 2.0 és CLDC 1.0 szabványoknak, akkor a program használható. Hogy el tudd dönteni, a telefonod kompatibilis-e, javaslom, látogasd meg a telefonod gyártójának a fejlesztői oldalát!
 
Segítségül összegyűjtötem néhány ilyen oldalt:
  Sony-Ericsson fejlesztői oldal
  Nokia fejlesztői oldal
  Samsung fejlesztői oldal
  Motorola IDEN fejlesztői oldal
  Független telefontesztek

A program telepítéséhez az alábbi fájl telefonra másolása szükséges:
    OperaHM.jar

Egyes telefonoknál szükség lehet a következő fájlra is:
    OperaHM.jad

 
Lehetséges hibák:
 
Ha nincs internetkapcsolat, vagy azt nem engedélyezted, akkor a program nem tudja letölteni már a menüt sem. Erre hibaüzenet figyelmeztet. Ezután már csak a Legutóbbi, vagy a Kilépés funkció választható. Ha még nem töltöttél le egyetlen szöveget sem, a program figylemezetet erre, és már csak a Kilépés menüpont választható.
 
Régebbi, kisebb memóriával rendelkező telefonok esetében előfordulhat, hogy a nem elegendő memória miatt a nagyobb szövegek nem töltődnek le. Erre a program szintén üzenetben tájékoztat. A legnagyobb méretű szöveg jelenleg: Berg: Lulu. Ha ez letöltődik, elvileg az összes többi is letölthető.

 
Egyebek:

Ha a felső futószövegben szeretnéd weboldalad népszerűsíteni, vedd fel velem a kapcsolatot!

Kérlek, amennyiben letöltötted a programot, küldj nekem egy e-mailt! Kiváncsi vagyok, hány operakedvelő érdeklődését keltette fel a program - szeretném tudni, van-e értelme a program további fejlesztésének!!
tarjangz@dpg.hu
 
Ha bármi problémád, észrevételed van a programmal kapcsolatban, kérlek írd meg nekem!
Köszönöm.
tarjangz@dpg.hu

További kellemes zenehallgatást kívánok!

Tarján Gábor Zoltán

(2006.06.21.)

				

A PROGRAM HASZNÁLATA
 

Ha a program csatlakozni akar az internethez, engedélyezd!
 

--- -- -

Válassz a menüből!
 

--- -- -

Válassz a szövegek közül!
 

--- -- -

Megjelenik a 200 soros részekre tagolt libretto első része:
 

--- -- -

A menü segitségével választhatsz a szövegrészek között:
 

--- -- -

A program megjegyzi az utoljára letöltött szöveget, így azt a következő indítás után, ha nincsen internetkapcsolat, vagy azt nem engedélyezted, ez a szöveg elérhető marad: